Hematiet

Chakra: Werkt op je gehele systeem.

Kernwoorden: ontladend, kracht, zelfrespect, verslaving

De Hematiet is een hele intense steen! Het is een fysiek zware steen met een helder voelbare ontladende en krachtige energie. Hij laat je zien hoe dat moet, in je kracht gaan staan en geen seconde meer wankelen. Een nieuwe tijdperk is aangebroken; jij neemt nu het heft in eigen handen! De Hematiet zal je hierbij helpen. Hij zal je aura beschermen tegen invloeden van buitenaf. De Hematiet laat je ervaren hoe je zelfrespect toeneemt. Hoe je opeens weer verbindt met je wilskracht, je zelfvertrouwen, je instinct, je oerkracht. Het is daarom ook een nuttige steen om van dwanghandelingen en verslavingen af te komen. Wanneer dit niet in één keer lukt, helpt de hematiet je om fouten te zien als leerzame ervaringen in plaats van als rampen.

Ook heeft de hematiet een sterkte band met bloed. Alle fysieke bloed-gerelateerde klachten kunnen sterk veranderen door Hematiet.
Vindplaats: Marokko, India, Rusland

Ontladen: Zelfreinigend (met Hematiet kan je andere kristallen zelfs ontladen). Deze steen kan gaan roesten door contact met water.

Opladen: Met een bergkristal of in de volle maan.
Hoewel veel mensen ondersteuning vinden bij edelstenen mogen deze nooit de medische wetenschap vervangen.